De Reis

Veel Australiërs zeggen dat Europeanen de afstanden in Australië onderschatten. Toch gaan veel vakantiegangers met de camper of auto op pad met de bedoeling de hele oostkust af te reizen in slechts een aantal weken. Omdat onderweg ook nog excursies geboekt worden komt men soms in tijdnood, hetgeen veel stress kan veroorzaken.
Vaak zie je dat men op het traject Airlie Beach naar Hervey Bay tijdwinst probeert te halen door non-stop door te rijden. Hetzelfde zie je vaak gebeuren tussen Brisbane en Sydney. Maak aan de hand van het boek Australië Oostkust Highlights eerst eens een lijstje van plaatsen die je wilt gaan bezoeken en welke excursies je daar wilt gaan maken. Al snel zul je zien dat je meer dan drie weken nodig hebt als je met camper of auto de hele oostkust afgaat. Ben je gebonden aan een vakantie van drie weken of minder dan zou je de zojuist genoemde trajecten kunnen overslaan door één of meer tussen vlucht(en) te boeken om zo tijdswinst te behalen.

Hier volgen een tweetal reisvoorbeelden als je drie weken (plus het weekend) vakantie hebt. Dit zijn voorbeelden om je een idee te geven hoe je je eigen reis in zou kunnen invullen.
Het zal je opvallen dat in deze gevallen vanuit het zuiden eerst naar het noorden wordt gevlogen. Dat is gelegen in het feit dat het niet mogelijk is een rechtstreekse vlucht vanuit Airlie Beach naar Cairns te maken. Wel naar Brisbane of Sydney.

Voorbeeld 1:
Amsterdam – Brisbane (2 dagen reisduur).
Brisbane (3 nachten).
Vlucht Brisbane naar Cairns – met auto of busje naar Port Douglas (3 nachten).
Cairns (2 nachten).
Mission Beach (2 nachten).
Magnetic Island (3 nachten).
Airlie Beach (3 nachten).
Vlucht Airlie Beach naar Sydney (3 nachten).
Sydney – Amsterdam (1 dag reisduur).

Voorbeeld 2:
Amsterdam – Sydney (2 dagen reisduur).
Sydney (3 nachten).

Sydney Cairns – met auto of busje naar Port Douglas (3 nachten).
Cairns (2 nachten).
Magnetic Island (2 nachten).
Airlie Beach (3 nachten).
Vlucht Airlie Beach naar Brisbane (3 nachten).
Vanaf Brisbane noordelijk naar Hervey Bay (3 nachten).
Brisbane – Amsterdam (1 dag reisduur).